Despre noi > Ştiri

tipareste trimite pe mail

 Concurs WASTE-smART

Detalii

Autor: APM Sălaj,
Adăugat: 2013-06-18 11:55:34
Ultima actualizare: 2013-07-19 09:34:51

 

Agentia Europeană de Mediu (AEM), lansează un nou concurs pentru reprezentări artistice reprezentind problema deseurilor in Europa.

Fiecare european generează în medie aproximativ o jumătate de tonă de deseuri menajere.                  

O multime de asa-numite deseuri sunt de fapt o resursă utilă, dar potrivit unei analize recente numai două cincimi sunt reciclate.

Waste• Smart este o noua competitie organizata de catre Agentia Europeana de Mediu.

Invitatia, se face pentru intrarile in competitie, pentru cele trei categorii, respectiv:

fotografie, desene animate si filme de scurt metraj.

Cea mai bună intrare în fiecare categorie vor câstiga € 500. In continuare se va acorda si  "Premiul Tinerete", tot in valoare de 500 €, acordat celei mai bune intrari, pentru cei născuti între 1989 si 1995. Concursul este deschis pentru cetătenii din toate statele membre SEE si tările cooperante. Toti participantii trebuie să fie de 18 ani sau mai mari.

Intrări ar putea atinge pe o varietate de teme. De exemplu, intrarea ar putea fi o fotografie care să ilustreze alimente irosite, deseuri din construc?ii, depozite de de?euri ?i reciclarea. Sau poate ave?i o idee pentru un desen animat care arată cum putem reduce mai bine, re-utilizarea sau reciclarea deseurilor. Dacă sunteti un regizor, ai putea face un film despre cum ar putea fi îmbunătătită politica în domeniul deseurilor, sau resursele si energia necesară pentru a mentine un stil de viată risipitor. Cu toate acestea, acestea sunt doar cateva idei, intratii sunt încurajati să vină cu propriile lor idei.

Există o multitudine de informatii utile privind deseurile pe site-ul EEA. De exemplu:
Cele mai recente analize de SEE arată că cetătenii din unele state membre recicleze mai mult de 60% din deseurile menajere, cu toate acestea reciclare este aproape inexistentă în alte tări.
Reciclarea are avantaje economice clare, în conformitate cu un alt raport SEE.
Deseurilor este, de asemenea, din ce în ce tranzactionează ca o resursă între tări.
Un alt raport a arătat că stilul de viată risipitor al Europei înseamnă că avem nevoie pentru a importa o mare parte din materii prime din altă parte.
Fiecare persoană din UE generează aproximativ 160 kg de deseuri de ambalaje pe an, în medie, potrivit celor mai recente date.
Deseurilor generează aproape 3% din emisiile de gaze cu efect de seră în UE.
Fotografii, desene animate si clipurile video ar trebui să fie însotite de un text scurt. Data limită pentru înscriere este 30 septembrie 2013, la 12:00 Ora Europei Centrale. A se vedea conditiile de intrare pentru mai multe detalii.

DETLALII  ALE COMPETITIEI:
 

PREMII:

Câstigătorului din fiecare categorie ( foto, video, desene animate ), se va acorda un premiu în bani de 500 EUR.
În plus, un premiu pentru tineret de 500 de euro va fi acordat pentru aplicatia câstigătoare, selectata dintre cele prezentate de persoane cu vârste cuprinse între 18 si 24 (născuti în ani calendaristici 1995-1989) la oricare dintre categorii de concurs.

Toti finalistii vor fi prezentati si respectiv eligibili  pentru VOTUL PUBLICULUI iar realizarile lor  vor putea de asemenea, sa fie incluse in viitoarele materiale digitale si imprimate ale AEM si ale partenerilor săi europeni.

Drepturile de autor pentru materialele submise de catre concurenti, sunt valabile pentru aceasta competitie. Cu toate acestea, fiecare participant acordă AEM,  dreptul de a folosi materialele prezentate in competitie, în activitatile sale de comunicarea de mediu, acreditind participantilor, proprietatea asupra drepturilor de autor.

PROCESUL DESELECTIE:

AEM va numi un comitet de preselectie compus din experti de comunicare si de mediu care va selecta un numar de maximum 10 finalisti pentru fiecare dintre cele trei categorii, care vor fi apoi prezentate unui juriu extern. Juriul va fi format din experti în comunicarea de mediu din Europa si va stabili un câstigător pentru fiecare categorie.
 


Pentru PremiulPublicului, la categoria fotoreportaj, in lista de finalisti prezentata de către comitetul de preselectie va fi deschis pentru votul public, in perioada:                                                   15 Octombrie - 15 Noiembrie 2013.

Câstigătorii vor fi anuntati prin e-mail, prin urmare, este esential să setransmita informatii de contact corecte. Anuntarea câstigătorilor se va face 16 decembrie 2013.
Calendarul  intrarilor in competitie:  
 

Deschiderea Competitiei :

  1 Iunie 2013

Inchiderea Competitiei:

30 Septembrie 2013 ora 12.00 Timpul Central European

Anuntarea Finalistilor:

15 Octombrie 2013

Deschiderea Votului Public:

15 Octombrie 2013

Inchiderea Votului Public:

15 Noiembrie 2013

Anuntarea Castigatorilor:

16 Decembrie 2013Link-uri
Waste•smART - Competition rules

Mai multe detalii pe site-ul:

http://www.eea.europa.eu/about-us/what/public-events/competitions/waste-smart-competition

 

Idei inteligente, despre deseurile din Europa

Regulile CONCURSULUI WASTE • smART

Ultima modificare: 31 mai 2013 10:43


Agentia Europeană de Mediu (EEA), vă invită să împărtăsiti opiniile dumneavoastră cu privire la deseurile în Europa, într-un nou concurs de creatie, WASTE SMART deseuri • inteligent.        Exprima gândurile tale, printr-o fotografie, video sau desene animate. Câstigătorii concursului vor primi un premii în bani. Toti finalistii au o sansă de a-si vedea rezultatele muncii lor promovate de catre  EEA si partenerii săi din Europa.
 

Cum intrati in competitie:

1. Creati fotografia, video scurt sau desene animate, urmând instructiunile din aceste reguli de concurentă.
2. Încărcati fisierul pe un site de partajare online, cum ar fi YouTube, Vimeo, Flickr, Shutterfly, Snapfish sau Photobucket.
3. Completati formularul de înscriere on-line, punind la dispozitie un link catre imaginea foto sau video.
Perioada de intrare a creatiilor/productiilor Dvs.:                                                                                                     1 Iunie-30 Septembrie 2013 ( ora 12.00 Timpul Central European )  

Intrarea este liberă. Trebuie să aveti drepturile de autor depline pentru  materialul prezentat.

Aplicatie pentru depunerea  intrarii intr-una din competitii, inseamna ca sunteti de acord si acceptati  regulile,  termenii si conditiile concursului.


Reguli generale:


Concursul este deschis pentru cetătenii din cele 32 de tări membre EEA si cele 7 tari din Balcanii de Vest ( tari cooperante ). Toti participantii trebuie să fie 18 ani sau mai mari.
Un participant poate trimite maximum cinci intrări ( aplicatii)  în total, în concurs, pentru cele trei categorii.  Fiecare intrare va fi tratata separat si vi se cere sa completati formularul de inscriere on-line pentru fiecare intrare.
Trebuie să aveti drepturile de autor depline pentru materialul prezentat, inscris in concurs. Toate intrarile in concurs, nu trebuie să includă reclame de produse sau servicii, sau materiale cu continut obscen, violent, rasist sau defaimator. Date incomplete sau înregistrări care nu sunt conforme cu specificatiile oficiale vor fi descalificate automat.
Deasemenea,  ar putea să nu fie acceptate în concurs, intrari/ submiteri din partea unei persoane, care s-a identificat, dar care nu si-a dat acordul pentru aparitia produsului respectiv, sau în cazul în care imaginea sau clipul video au caracteristici de publicitate sau mărci comerciale sau care altfel ar necesita ca EEA sa obtina permisiunea de a le utiliza .
 

Cerinte categoria foto:


Galerie Foto trimisa trebuie să contină o fotografie si textul însotitor.


• Foto: în format JPEG-format, rezolutie minimă de 2000 pixeli pentru latura lungă a fotografiei.
• Text: Scurt titlu si un text de maximum 1000 de caractere când sunt traduse în limba engleză
 

Cerinte categoria Video:


Intrarile la categoria Video trebuie să contină un video si textul însotitor.
 

• Video: Lungimea de nu mai putin de 30 de secunde, si nu mai mult de 90 de secunde (inclusiv creditele). Raport de aspect cadru: 16:9.
• Text: Scurt titlu si un text de maximum 1000 de caractere, traduse în limba engleză
 

Cerinte categoria desene animate:


Categoria de desene animate trimise, trebuie să contină un desen animat si un titlu.
• afisate într-un cadru
• În color sau alb-negru, cu sau fără legendă.
• prezentate în format JPEG sau PDF-format, printabil în format A4 de bună calitate.
• Dacă banda desenată include text într-o altă limbă decât engleza, traducerea în limba engleză ar trebui să fie, de asemenea, prezentata.
 

Criterii de Jurizare:


Judecătorii vor avea in vedere,  o prezentare creativă, angajata si inspirata. Intrare Dvs. va fi judecat pe urmatoarele criterii:


• Relevanta povestirii tale, in legatura cu  subiectul acestui concurs
• Exprimare creativa
• Capacitatea artistică
• Capacitatea de a convingere a povestii Dvs.


Organizatorii si juriul,  îsi rezervă dreptul de a elimina orice intrare in concurs care ar putea încălca oricare dintre regulile Competitiei, Termenilor si Conditiilor sau care ar putea, in vre-un fel discredita  competitia. Aceste intrari in competitie, vor fi descalificate.
 

 

Premiile si notificarea câstigătorilor:


Câstigătorului din fiecare categorie (foto, video, desene animate), i se va acorda un premiu în bani in valoare de 500 EUR.
 

În plus, un premiu pentru categoria tineret de 500 de euro va fi acordat pentru intrarea câstigătoare, selectata dintre cele prezentate de persoane cu vârste cuprinse între 18 si 24 de ani  (născuti în ani calendaristici 1995-1989) la oricare dintre categoriile de concurs.
Toate productiile finalistilor  vor fi prezentate pentru Premiul Publicului. Acestea vor putea fi , de asemenea, utilizate in viitor ca materiale digitale si pentru productiile tiparite ale EEA si ale partenerilor săi europeni.
 

Câstigătorii vor fi anuntati prin e-mail, prin urmare, este esential să se ofere informatii de contact corecte.
 

Drepturi de autor:

 

Drepturile de autor pentru materialele submise de catre concurenti, sunt valabile pentru aceasta competitie.

Cu toate acestea, fiecare participant acordă EEA dreptul de a folosi materialele prezentate în comunicarea de mediu, prin acreditarea proprietatii asupra drepturilor de autor.
 

Confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal:


Pentru prelucrarea datelor aferente acestui concurs, EEA, se obliga să respecte regulile stabilite în Regulamentul (CE) nr 45/2001 privind protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către institutiile si organele comunitare si privind libera circulatie a acestor date (JO UE L 8 din 12.1.2001, p.. 1).
 

Nici un fel de date cu caracter personal nu vor fi difuzate/partajate cu terte părti pentru marketing direct. Pentru mai multe informatii detaliate vă rugăm să consultati Declaratia de confidentialitate a concursului concurs sau de Regulamentul (CE) nr 45/2001 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2000 privind protec?ia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către institutiile si organisme comunitare si privind libera circulatie a acestor date.
________________________________________
[1] AEM va avea 33 de state membre ?i 6 din Balcanii de Vest au cooperat la anchetă atunci când Croa?ia va adera la UE la 1 iulie 2013.
 

Link-uri catre :


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.